Meer structuur in je groeiende team, meer vrijheid voor jou

 

In een co-designproject help ik je:

  • het bos door de bomen terug te zien
  • duidelijk te krijgen welke stappen jou en je team écht vooruit helpen (vergeet die office dog even)
  • uit te vissen welke organisatiestructuur het beste past bij jou, je bedrijf en je ambities
  • zorgen dat je team zoveel mogelijk achter die vernieuwde structuur staat, nog voor je besluit te implementeren
VERTEL ME HOE

De 3 bouwstenen van een people-beleid dat rendeert

 

De essentie van strategie is eigenlijk heel simpel: bewust en gericht keuzes maken. Rationeel die keuze maken is meestal niet zo moeilijk. Alle gevolgen van je keuze in kaart brengen en volhouden in de praktijk, dat is vaak een ander paar mouwen. Dus dan doen we dat toch gewoon samen? Doelgericht keuzes maken zodat de 3 fundamenten van je people-beleid afgestemd zijn op je ambities, je bedrijfsstrategie én op elkaar.

 

bedrijfscultuur, company culture

Organisatiecultuur

Welke gewoontes typeren jullie? Welke waarden leven er écht in je bedrijf? Dezelfde als die op het prikbord in de cafetaria? Cultuur zie je niet, voel je aan alles en heeft een gi-gan-tische impact op het gedrag van je mensen. Dus ook op je bedrijfsresultaat.

talent

Individu

Talent omvat zoveel meer dan kennen en kunnen. Een diamant schittert niet altijd. Iemand kan in bedrijf A vleugels krijgen en in bedrijf B teleurstellen. Context is everything. Die bepaalt of je de juiste mensen aantrekt en (betrokken) kan houden.

organisatiestructuur, team

Organisatiestructuur

Het is niet gezegd dat een natuurtalent dat zich als een vis in het water voelt bij jou, ook superresultaten boekt. Talent komt maar tot zijn recht als je je organisatie en het werk zo structureert dat je mensen ook effectief kunnen doen wat ze moeten en willen doen.

Hoe verloopt een co-designproject?

 

DEEP DIVE  

We starten door een halve dag in de diepte in jouw bedrijf en uitdagingen te duiken. Waar sta je vandaag? Waar wil je naartoe en waarom? Wat doe je nu, wat heb je al gedaan? Wat heeft gewerkt, wat niet? Waar loop je tegenaan? Waar zit volgens jou je meest acute pijnpunt? Wat is er al beschikbaar aan informatie? We maken verwachtingen concreet, formuleren doelen en milestones en bepalen samen welke aanpak vandaag het best past
bij jou, je bedrijf en jullie ambities.

ORGANISATIESCAN

Via mijn modulaire toolkit onderzoeken we samen hoe betrokken je team zich voelt, hoe werkbaar hun jobs zijn en waarom. Ik communiceer heel open met  je over de resultaten. Geen groei zonder eerlijke feedback. Dat kan confronterend zijn, maar ook in dat proces ben ik er voor je. We evalueren waar je vandaag staat en waar je naartoe wil. Samen bedenken we hoe we het resultaat van de scan constructief naar je team communiceren.

WORKSHOPS

Met de bedrijfsleiding gaan we dieper in op de ins en outs van de je strategie. Wat impliciet is, maken we expliciet. Vervolgens ga ik in zo'n 6 workshops van een halve dag met een werkgroep aan de slag rond je structuur. We hebben het over het DNA en de strategische speerpunten van de onderneming, analyseren de processen, wat er goed en stroef loopt, en op welke alternatieve manieren we het werk kunnen organiseren en teams kunnen samenstellen.

ADVIES & ACTIEPLAN

Onder mijn begeleiding komt de werkgroep tot een finaal advies over welke organisatiestructuur volgens hen het meest geschikt is om de ambities van de organisatie waar te maken. Naast een heldere argumentatie, lijsten we ook op welke watch-outs we zien. Elke structuurkeuze heeft  immers consequenties, en zowel voor- als nadelen. Tot slot geef ik je mee welke vervolgstappen zinvol zijn als jullie zouden beslissen om het advies ook effectief te implementeren.

PLAN EEN MEETUP

FAQ

Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Mail dan naar [email protected] of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek.